Ahir Steve Jobs va fer pública una carta a la web d’Apple dirigida a Adobe, on explicava perquè els seus dispositius mòbils (iPad, iPhone i iPod Touch) no tenen ni tindran mai reproductor de flash. Un dels motius es que amb html5 es poden reproduir videos i audios sense la necessitat d’utilitzar flash.

Jobs també afirmava que la reproducció de vídeos incrustats amb html5 es molt més fluida i fa que els dispositius consumeixin molta menys bateria, ja que la descodificació es fa per hardware i no pas per software, com passa amb flash.

Al acabar de llegir l’escrit d’en Jobs, a part de sentir-me alleujat perquè el flash no m’ha agradat mai, vaig sentir molta curiositat per veure una web amb vídeos que utilitzi html5.

S’ha de dir que l’html5 encara s’està especificant però ja hi ha grans webs que estan fent proves per adaptar-se, com es el cas de YouTube que ha habilitat la opció de ser visualitzada en versió beta html5.

En el vídeo es pot veure com la velocitat de carrega es bastant més alta del normal a YouTube, tot i que no es pot comparar, doncs no hi ha flash per iPad, ni n’hi haurà.

Tagged with: