Si ja em queia malament la SGAE, tot seguit de veure el 30 minuts de diumenge passat ja si que me “la porta fluixa”, i des del meu punt de vista de consumidor, no vull ser una de les formiguetes que alimenten a aquesta institució, ni vull seguir pagant el seu impost revolucionari (també anomenat canon).

Com a consumidor i com a artista m’agradaria donar a conèixer altres vies, com es la música lliure, on no hi ha ningú engreixant-se de forma desproporcionada i no legitima. Nosaltres “The Singletons” tenim tota la nostra obra registrada en Creative Commons, i això permet que es pugi copiar i reproduir tantes vegades com es vulgui i d’una forma completament lliure.

Existeixen molts webs on descarregar música lliure de drets, a mi personalment m’agrada molt Jamendo, on hi ha prop de 35000 àlbums publicats sota llicencia Creative commons. També hi podeu descarregar el disc dels The singletons.

Hem arribat a un punt que gràcies a internet, tots soms creadors. Tots podem tenir un bloc, un àlbum de fotos o un perfil a una xarxa social, es poca la gent que avui en dia no te facebook. Que passarà quan la SGAE decideixi que vol cobrar també pels continguts que com a creadors generem als nostres facebooks?

Una organització com la SGAE no te sentit, el que ha de canviar es el negoci en si mateix, al documental un dels advocats argumenta que hi ha molta despesa en campanyes de promoció d’artistes i que aquest es un dels motius del cobrament del canon, i jo pregunto, he de pagar les despeses de promoció dels artistes? que me les cobrin com es fa amb qualsevol altre producte del mercat, no? Si compro uns flams de la marca Danone se que una petita part del que pago per ells es el cost de la seva promoció, que en el cas d’uns de marca blanca no tindran.

A tots als qui encara defensen la Societat general d’autors i editors i als que encara no saben a què es dedica, els diré que val molt la pena que mirin el 30 minuts del diumenge passat, aviam si encara pensen el mateix.

Tagged with:
 
 • ricard

  bon post, endevant amb el blog!!!!

 • Garri Gó

  Doncs a mi la SGAE me la posa dura. Tant dura que li vaig fer una cançò que si tot va bé serà musicada i interpretada pels grans Les Putes van a Peu, grup musical de Sabadell i rodalies. La canço no està subjecte a cap dret d’autor així que podrà ser plagiada i versionada tant com vulgueu.
  Estic fins la polla, ja no em puc ni baixar una peli com deu mana, només fan que esborrar servidors i històries d’aquestes. Que no estem pagant un coi de cànon!?
  Fills de Puta.
  Gràcies a grups com el vostre el sectors musicals i audiovisuals hauran de replantjar-se un altre sistema de ingressos, o si més no, deixar de tenir aquests ingressos fraudulents. No seria d’estranyar que d’aquí deu anys ens fagin pagar un cànon per l’ire que respirem.
  Encara no he tingut l’oportunitat de veure el 30 minuts però de seguida que tingui una estoneta creu-me Xavi que ho faré. M’alegro que tu i els Singletons hagueu decidit tirar pel camí honrat de la música i no com aquests voltors escurabutxaques del lado oscuro que es fan dir Societat General.
  Em reitero: Fills de Puta.